Krystaller og Korallers betydning

- Farver og sten, og deres betydning

Abelone, Ansvar - Beslutsomhed - Mod - BeskyttendeABELONE SKAL

Ansvar – Beslutsomhed – Mod – Beskyttende

Livgivende dybde – følelsesmæssigt afbalancerende – beroligende på nervøsitet, spænding og uro.

Får os til at lytte bedre til os selv, være i os selv og vores følelser, hvilket giver mod og styrke. Abelone er en østersskal og en meget smuk sten, der minder om påfuglestenen, med dens mange farver, med perlemor glimmer skær det er en sten som begejstring og tiltrækker mange, det er en meget smuk sten, selvom den er porøs og skrøbelig.

Abelone er god til at dæmpe angst, nervøsitet, hjerteuro og spændinger, det gælder også muskelspændinger. Bruges til afspænding. Står for skabelse, fødsel og genfødsel. Befordrer de kreative egenskaber, giver kontrol over intellektet og fremmer forståelsen af de kunstneriske udtryk.

Abeloneskallen er meget brugt til meditation. God at bære ved knogleskørhed og mangel på kalk. Regnbuespillet i stenen viser vejen til at finde sig selv og følge den rigtige vej i livet.

God at bære over hjertet. Fordi den har alle farver/nuancer, er den forbundet med alle chakraenergierne. Især synes den at fungere bedst på Solar Plexus chakraet, ved at stimulere mavefornemmelsen. Abelone er især god for Hjerte chakraet, idet den nænsomt fjerner frygt, sorg og negative følelser fra hjertet. Abelone tillader dine intuitive ressourcer at stimulere din psykiske udvikling og intuition gennem Pandechakraet/Det 3. Øje.

Denne unikke skal rummer alle aspekter af vand-elementet , herunder kærlighed , skønhed, blidhed, omsorgsfuldhed, ro , glæde og trøst. Den er blød at røre ved fra gentagne rulninger i sandet og vandet. Abelone er nyttig til at håndtere og berolige følelsesmæssige situationer. Når man arbejder med en følelsesmæssig situation er det nærliggende at have Abeloneskallen i nærheden, da det menes at være fordelagtigt og fremmer samarbejdet.

Andean Opal, Mod - Opfindsomhed - Forbedre selvværdetANDEAN OPAL (SORT/BLÅ)

Mod – Opfindsomhed – Forbedrer selvværdet og kærligheden til dig selv.

Blå Andean Opal, også kendt som peruviansk Opal, er kendt som en sten, der giver mod og opfindsomhed. Den siges at forbedre selvværdet og kærligheden til sig selv. Hjælp til kreativitet og kommunikation af alle typer. Den er blevet brugt af indfødte sydamerikanere i mere end tusind år og er godt kendt inden for handel med semi-ædle sten.

Andean Opal er en kombination af pink, sort, beige, og nogle gange blå. Den er nyttig til centrering og grounding og er rettet mod hjertetchakraet. Andes opal hjælper med fysiske og åndelige rejser. Peruviansk blå opal siges også, at hjælpe med stress reduktion og vægttab. Brugt til krystal healing, kan den hjælpe med fysisk helbredelse for træthed, kronisk træthedssyndrom, metaboliske balance problemer, jern absorption, svimmelhed, og hjernesygdomme.

Krystallen Ametyst, Tro - klarhed - tillid AMETYST

Tro – Klarhed -Tillid

Ametysten giver dig mod til at turde tage store beslutninger. Du får åndelig inspiration og styrket dine visionære sider. Du får lettere ved at omsætte store tanker og ideer og beskyttes i dit åndelige arbejde. Ametyst beskytter mod dårlige energier og siges at befordre ægteskabelig lykke. Giver klarhed både i drømme, og når der skal træffes store beslutninger.

Ametyst virker rensende på krop og sind. Den beroliger et nervøst gemyt og dæmper et voldsomt temperament. God mod hovedpine, migræne, hudlidelser, feber og mave-tarm problemer på grund af dens rensende effekt. Virker afstressende og anbefales mod søvnløshed. Stenen har en generel udrensende effekt og er fortrinlig ved hudlidelser, feber, mave-tarmbesvær.

Ametyst har også en god effekt på nakkespændinger, hvis den placeres her.

Ametyst lægger en dæmper på alle stress- og affekttilstande og får dig til at vende blikket indad for at søge efter den egentlige årsag til din uro. Ametyst er en rigtig dejlig meditationssten, fordi den symboliserer tillid og tro, den kan også anbefales til visualisering. Ligeledes vil du have stor glæde af ametysten hvis du ønsker klarhed både i drømme, og hvad angår beslutninger, der skal træffes. Børn, der hyppigt plages af mareridt, vil have stor gavn af ametysten.

Skal du ud blandt mange mennesker, mange vibrationer – så læg ametysten i lommen, den beskytter mod dårlige energier. Er du meget sensitiv over for alt, hvad der foregår omkring dig, så er ametysten måske din sten. Eller læg ametysten i lommen, hvis du er nervøs og står over for en vanskelig opgave.

Bjergskrystallen skaber energi og giver klarhed og indsigtBJERGKRYSTAL

Skaber energi – Giver klarhed og indsigt – Afbalancerer kroppen fysisk og psykisk

Stimulerer vores intuitive evner og afbalancerer yin og yang og åbner op for det gode og positive.

Den indeholder alle regnbuens farver, derfor er dens virkning også mangesidet, og den kaldes også ”stenen over alle sten”. Bjergkrystallen transmitterer alle farver og kan bruges overalt på kroppen. Ved at bære den, arbejde med eller meditere på denne krystal kan du blive en del af dens energi – det hvide healende lys.

Bjergkrystallen skaber energi, åbner for den fysiske såvel som det psykiske og spirituelle gennemstrømning. Den giver klarhed og indsigt og afbalancerer din krop fysisk og psykisk, den healer overalt. God mod jord- og vandstråling. Generelt healende ved alle fysiske ubalancer.

HUAYRURO (ORANGE) FRØ

Huayruro, Bringer held og lykke

Huayruro, Bringer held og lykke

Bringer held og lykke og afbalancerer Yin og Yang, det maskuline og det feminime

Huayruro planten er hjemmehørende i Peru og har været en vigtig del af peruanske kultur i århundreder. Huayruro frø findes i bælgen i de høje træer i den peruvianske regnskov.

De røde og sorte frø siges at bringe lykke og overflod og afværger samtidig negativ energi. Blandingen af sort og rødt på frøene siges også at bringe balance.

De lokale indsamler de frø, der falder ned i bunden af junglen, og mange opbevarer dem i krukker i deres huse for at bringe dem held. Peruvianerne giver børnene dem på som armbånd for held og lykke.

Jade, Alle grønne sten er hjertesten ... Men jade er den hjerteligsteJADE

Alle grønne sten er hjertesten … Men jade er den “hjerteligste”.

Jade virker afgiftende for både krop og sind og hjælper dig med at få roen integreret i dit liv – ro på både tanker og følelser. Jade gør dig mild om hjertet, befrier dig for og alle “uhjertelige” tanker og følelser og gør dig tro mod dig selv og mod dine inderste følelser.

Symbolisere den varme og evighed, som solen repræsenterer og giver erindringer om de bedste minder om kærlighed og venskaber. Jade kaldes også en familiesten, fordi den forbinder os med vores nærmeste, styrker vores slægtsbånd og får os til at glæde os over de små ting i hverdagen. Så giv jade til dem, du holder af, inklusive dig selv. Og sørg for at have stenen på dig, når dit sind skal formildes. Fysisk er jade god mod hjerte- og nyrelidelser – helst tapet fast på huden over det syge sted.

I homøopatien bruges jade til udrensning og afgiftning. Bruges også til meditation og til at rense chakraerne.

Krysocolla, Peruviansk turkisKrysocolla (Krysokol) fra Peru

Venus-sten eller Kærlighedssten.

Også kaldet peruviansk turkis. I Cusco kalder de den bare for turkis.

Farven er turkis eller grønblå. Den symboliserer åbenhed, skønhed, kærlighed, renselse og balance. Styrker vores 6. sans. En god anti-stress sten. Også god støtte i åndelig udvikling. En stærk healer.

Den styrker vore feminine sider og ”løfter” vore følelser op i en højere potens. Den viser os, at kærligheden er det eneste, der i virkeligheden betyder noget. Den påvirker hjertechakraet og er åbnende. Den åbner således vores hjerter, så vi bliver i stand til at føle kærlighed på alle planer.

Det er en rensende sten, der åbner for højere og finere vibrationer og styrker vores 6. sans, intuitionen. Krysocolla (Krysokol) absorberer alt. Negative tankemønstre og følelser af had og misundelse. Det er en god støtte i åndelig udvikling, fordi den for det første afstresser og renser, og dermed skaber plads til indre tryghed og følelsen af større selvværd. Er du sensitiv, vil du virkelig mærke stenen. Den er ideel til fuldmånemeditation, og dens budskab er ubegrænset kærlighed.

Find dit sande jeg

Find dit sande jeg

LAPIS LAZULI

Find dit sande jeg

Lapis lazuli energi kan bringe os klarhed. Den øger vores koncentrationsevne, sensitivitet og vores evne til at være tålmodige. Stenen forstærker de følelser og egenskaber, der er fremtrædende i vort sind netop nu. Negative såvel som positive.

Lapis lazuli hjælper dig med at fokusere og koncentrere din spirituelle energi. Lapis’ blåsorte energi skaber forbindelse til dine dybe intuitive kræfter og bringer dig i kontakt med dit sande jeg! Stenen vil give dig klarhed over dine følelsesmæssige blokeringer og uhensigtsmæssige tanker og følelser, så du kan lære at udsende rigtige og positive energier.

Der er noget magisk og mystisk over stenen, som var en af de mest benyttede i oldtidens religioner. Ægypterne brugte lapis som bro til den åndelige verden, og indianerne havde den med på deres shamanrejser.

Lapis lazuli giver dig indre ro i hverdagen og lægger en dæmper på nervøsitet og negative tanker.

Fysisk virker stenen især healende i forbindelse med øjensygdomme og spændingshovedpiner. Hav Lapis lazuli på dig, bær den som et smykke – eller sov med den, så den kan påvirke dine drømme, og du bedre kan huske dem, når du vågner.

Lilla-skal, Violette sten fremmer storheden, karismaen og inspirationen i dit livLilla skal

Også kaldet Thorny Oyster Spondylus crassisquama.

Violette sten fremmer storheden, karismaen og inspirationen i dit liv.

Violette sten fremmer storheden, karismaen og inspirationen i dit liv og er uundgåelige for dig, der går rundt med en pioner eller noget stort, der skal manifesteres, i maven. Lilla/dyb violet (eller hvid) er kronechakraets farve.

Lad de violette sten indgå i dine smykker eller sørg for at have dem stående fremme i dit hjem, så energien kan sprede sig ud over både dig og dine omgivelser. De violette sten har ikke forbindelse til specifikke kropsområder, deres energi påvirker hypofysen, hele lymfesystemet og hele psyken.

 

De 3 metaller

De 3 metaller. 3 er et vigtig tal i inka-filosofien og går igen mange steder. | Inka-Design

De 3 metaller. 3 er et vigtig tal i inka-filosofien og går igen mange steder. Her er sølv, kobber og messing sat på et smykke.

Sølv, Messing og Kobber

3 er et vigtigt tal i Inka-filosofien.

Det går igen rigtig mange gange.

Bla. er der 3 trin på hver side af inkakorset.

Der er de 3 verdener. De 3 bevidstheder. De 3 personlige styrker.

De 3 hellige dyr i Triologien.

Der skal 3 perfekte cocablade til at lave en kintu, til brug ved ceremonier.

Og selvfølgelig skal der også være 3 metaller. Sølv, messing og kobber.

Perlemor for Beskyttelse, følelsesmæssigt afbalancerende – beroligende på nervøsitet, spænding og uroPERLEMOR

Beskyttelse – Dybde – Følelsesmæssigt afbalancerende – beroligende på nervøsitet, spænding og uro

Får os til at lytte bedre til os selv, være i os selv og vore følelser, hvilket giver mod og styrke. Perlemor er ikke en krystal, men det naturmateriale som det indre lag af skallen på en perlemusling består af.

Perlemor giver dig mental klarhed og hjælper dig med at vælge det rigtige. Den er nyttig til håndtering af følelsesmæssige situationer og er meget beroligende for sindet og kroppen. Den stimulerer sensitiviteten og intuitionen. Den styrker både din forestillingsevne samt din tilpasningsevne.

Perlemor hjælper med at skabe forståelse for andres mening og er derfor god i grupperelationer. Er vi meget åbne og sensitive, vil perlemor hjælpe med beskyttelse og distance til uønskede påvirkninger og energier.

Rosa kvarts, Kærlighed – tilgivelse – skabertrang – ro – harmoniROSA KVARTS

Kærlighed – Tilgivelse – Skabertrang –Ro – Harmoni

Hjælper os til at tilgive os selv og andre, beskytter mod negative vibrationer fra andre, opløser det elektromagnetiske felt /udstrålingen fra PC, TV o.l. God at have ved skærmen. Den giver tillid, er god mod forkølelse, hjerteproblemer, frygt og generthed.
Kan stoppe snorken! En rosa kvarts under puden eller en stor under sengen siges at få folk til at holde op med at snorke!
Rosa kvarts er en rigtig hjertesten, og den kan anvendes overalt på kroppen, hvor du føler behov for det. Den beskytter og skærmer for de negative vibrationer, vi bliver påvirket af, den hjælper dig med at holde dig positiv i tankerne og i sindet.
Rosakvartsen virker som nævnt beroligende og kan bruges til at berolige urolige babyer og børn. Næsten alle børn vælger en rosa kvarts, hvis de selv får lov at vælge på en messe eller i en stenbutik.
Skaber balance mellem Yin og Yang. Den styrker kærlighedskraften i dit liv og fremmer harmoni og balance. Virker beroligende.

Rød Koral Skal - for seksualitet og livsglæde

RØD KORAL SKAL (Spondylous)

Seksualitet -Livsglæde

Også kalder Thorny Oyster Spondylous crassisquama. Styrker vores jordforbindelse og giver energi, stimulerer glæden over vores krop, og lysten til at røre og blive berørt, vækker lidenskaben og åbner vore hjerter. Den Røde koral er god, når vi savner energi og livskraft, den stimulerer, varmer og liver op. Rosa nuancer harmoniserer vores hjertes følelser, de løser konflikter og stimulerer kærlighedsstrømmen. Hvide koraller renser vores tanker og bringer klarhed, skærper vores forstand og styrker intellektet.

Koralskallen har været båret som smykkesten lige så længe som ædelstene og krystallerne. Koralskal har været brugt som blodrensende middel, som værn mod sygdomme. Den er energigivende og rensende, giver følelse af selvstændighed, god imod leverproblemer, sukkersyge og hudsygdomme.

Koralskal var før i tiden fast ingrediens i mange salver og mediciner, især mod maveonde og årebetændelse. Korallen skulle modvirke generthed og give selvtillid, så man tør tage imod den kærlighed, som vi bliver tilbudt.

SERPENTIN(E):

Serpentine - Virker beskyttende, livsbekræftende sten, forstærker og hjælper ønsket om succesVirker beskyttende, Livsbekræftende sten, Forstærker og hjælper ønsket om succes

Serpetin har fået sit navn fra ’slange’, siden stenen ofte har mønster, der minder om mønstret i slangeskind. Det kaldes også ‘den nye jade’, siden den ligner jade. I folkloren har den været brugt til at holde sygdom og trolddom nede.

 

Gul:

Virker beskyttende, mindsker aggressivitet og stridslyst. En livsbekræftende sten, der øger livslysten og glæden ved livet.

Virker aktivt på følelser, harmoniserer og neutraliserer. Serpentin lagt direkte på huden vil øge effekten.

Fysisk: Stabiliserer hjerterytmen, hjælper mod magnesiummangel, for meget mavesyre. Nyre og mavebesvær.

Chakra: Hjerte, Solar Plexus

 

Grøn:

Forstærker ønsket om succes og øger samtidig mulighederne for dette. Virker beroligende og giver fred og ro.

Giver tålmodighed, udholdenhed og målbevidsthed, samtidig med mulighed for at kunne se tingene på afstand, eller i et andet perspektiv.

Fysisk: Bruges ifm. diabetes, hypokondri og parasitangreb, der sker inde i kroppen. God hvis kroppen mangler calcium og magnesium.

Chakra: Hjerte, Krone

Sodalit, God mod infektion - God til at slippe frygt - Fremmer kommunikationSODALIT

God mod infektion – God til at slippe frygt – Fremmer kommunikation

Sodalit er en kraftfuld blå sten, som bedre end nogen anden sten hjælper dig med at slippe frygt og forbehold. Den blå sodalit skaber ro, orden, mod og overblik og støtter dig i at udtrykke dine ønsker og tanker og træffe de rigtige valg så hurtigt som muligt.

Sodalittens energi hjælper dig med at stille skarpt på det væsentlige uden at lade dig forstyrre af følelser og impulser. Vælg en sodalit, hvis du skal lære at kommunikere klart – eller mægle eller forhandle. Put sodalitten i lommen, bær den som et smykke, eller hav et stykke liggende fremme på dit arbejdsbord. Fysisk er den blå sten god mod både halsbetændelse, katar og andre infektionssygdomme.

Sort Onyx, Fremmer objektiv handling, giver større kontrol over følelser og lidenskaber samt åndelig inspiration.SORT ONYX

Fremmer objektiv handling, giver større kontrol over følelser og lidenskaber samt åndelig inspiration. Sætter os i stand til at se tingene i et større perspektiv.

Sort onyx får os til at slippe gamle tænke- og handlemønstre og erstatte dem med et positivt og kærligt livssyn. Styrker evnen til at handle mere objektivt, giver kontrol over følelser, skærper vores evne til at se tingene fra andres synspunkt. Gavnlig for hud, hår, negle, stimulerer hørelse og koncentration. Afbalancerer de maskuline og feminine sider.

Sort onyx vil fremme dine evner til at handle ud fra et mere objektivt, nøgternt synspunkt, således at dine handlinger ikke er styret for meget af dine følelser og dit begær efter ting og/eller mennesker. Onyx sætter dig i stand til at se tingene i et større perspektiv, at se ud over din egen næsetip. Sort onyx giver dig større kontrol over dine følelser og lidenskaber. Den lader dig se, at du ikke altid har ret, med dens hjælp bliver du i stand til at se tingene fra modpartens synspunkt. Indenfor forbindes astrologien onyx med planeten Saturn ”karmas herre”.

Onyx kan bruges til at afvikle de negative sider af din personlige karma. Dvs. at onyx vil hjælpe dig til at færdiggøre en skæbnemæssig udviklingsproces, den giver dig evne og chance for at slippe gamle tænke- og handlemåder, og erstatte dem med et positive, kærligt livssyn.

Tigeøje, Skarpsindighed - overblik – sandhedTIGERØJE

Skarpsindighed – Overblik – Sandhed

Giver skarpsindighed, overblik og en klar tankegang. Den får sandheden frem og hjælper med til at se og forstå egne fejl. Den beskytter mod udefra kommende farer og giver mod til at fortsætte, selv om tingene kan se dystre ud. Eller man går og bekymrer sig. Den vil give dig styrke til at komme videre, selvom tingene ser lidt ”tunge” ud.

God ved indlæringsvanskeligheder og manglende koncentration. Tigerøje er en god hjælp i en forhandling, fordi den hjælper ejeren til at finde ind til problemets kerne. Tigerøje giver os det fornødne mod til at handle, når vi har fundet den rigtige måde at gøre det på. Giver jordforbindelse, styrker overblikket, gør bekymringerne mindre, får blod til at størkne hurtigere.

Turkis-blå, Healing – Kærlighed - Styrke - SundhedTURKIS

Healing – Kærlighed – Styrke – Sundhed

Man skal helst få den foræret, den bringer kærlighed og samhørighed – uselvisk kærlighed der ikke kræver noget til gengæld. Hjælper os til at finde styrke til at komme videre i egen udvikling.

Turkis skulle beskytte mod træthed og give ægte kampånd, meget brugt til krigere før i tiden; det er en meget styrkende sten, der skænker sin ejermand mod til at konfrontere gammel angst.

Den kan trække sygdomme, ulykker og farer over på sig og for at beskytte sin ejer og kan, om nødvendigt, lade sig sprænge i processen. En af de allerbedste sten mod alle fysiske sygdomme.

 

Du kan også læse mere om Chakra farverne, hvor du renser dine chakraerKrystal Healing og hvordan du kan arbejde mere målrettet med krystallerne.