Mesa

Mesaen – medicinbundtet

Mesaen er en ekstern repræsentation af din personlige kraft og en permanent fysisk kontakt til andestraditionen, dine mestre og energier, som du har været i kontakt med.

En Mesa er en transportabel kraftpakke/healingsbundt/medicinbundt – eller alter som er din personlige kontakt til naturånder, hellige steder og mestre, du ønsker at samarbejde med.

Mesaen kan bruges til mange forskellige formål, for at påkalde kraften fra mestre og hellige energier, for at hjælpe dig og andre, samt i forbindelse med healing og endvidere i forbindelse med bøn – eks. velsignelse, åbning af steder til ceremonielle formål.

Mesaen er Paqoens (Andes energikunstner) koncentrations- og fokuseringsværktøj.

En mesa kan være en medicinpung eller et stykke stof, hvori du samler dine kraft-objekter (khuya) som sten, figurer, etc.

» Læs om Despachoen her

Paqo, Qeropræst i gang med en despacho ceremoni

Paqo, Qeropræst i gang med en despacho ceremoni

 

Foldning af mesa

Start med den nederste spids og fold den opover de khuyaer (dine hellige genstande), du har lagt i midten af tæppet. Herefter folder du spidsen fra venstre ind over midten og drejer tæppet, så du hele tiden folder fra venstre. Tredje gang folder du fra venstre, denne gang bøjer du spidsen ind under hulningen i stoffet.

Til sidst folder du for fjerde gang, her bøjer du den sidste spids ind i hulningen for at samle stoffet fast.

Den burde nu være helt lukket og kan klare at blive kastet op i luften uden at gå op!

Foldet mesa, mobilt medicinbundt

Foldet mesa, mobilt medicinbundt

Mesaer ved en ceremoni

Mesaer ved en ceremoni