De Spirituelle Smykker, Designerne og Sølvet

Spirituelle Smykker

De fleste af smykkerne er dybt spirituelle og har bund i de gamle inkaer, som jo netop stammer fra Cusco, byen som også kaldes Verdens Navle. Alle smykkerne er forankret i de gamle inkatraditioner og alle designs og krystaller er valgt og sammensat med stor omtanke, idet det er vigtigt for dem, at smykkerne harmoniserer på både fysisk og mental væren.

Efter min første rejse i Peru er jeg blevet endnu mere fascineret af den måde de gamle inkaer, men så sandelig også den nuværende peruvianske befolkning, ser sig selv som en del af naturen – og i det hele taget en del af universet. De tilbeder bl.a. Jorden (Pachamama) og Solen (Inti) og ser sig selv naturligt forbundet med energierne via tro, energi og bl.a. chakraerne, hvor inspirationen tydeligt ses i deres utroligt smukke og unikke håndlavede smykker, hvor ikke to er helt ens.

Hvis du har lyst, kan du bruge smykkerne i meditation, til at finde din indre kondor eller puma eller bruge dem til at styrke nogle svagere sider i dig selv.

 

950 sterling sølv

Det er lykkedes mig at lave en god aftale med med både Senorita Mercedes og hendes familie på værkstedet i Cusco, Peru samt Senorita Angelica. Smykkerne er alle stemplet med 950 (Sterling Sølv), som indeholder 95,0% rent sølv.

Sølvsmykker inden pudsningOg for at være helt sikker har jeg fået syretestet smykkerne herhjemme i Danmark, og det er sølv hele vejen igennem. I Sydamerika benytter de en lidt finere sølv end vores 925 sterling sølv herhjemme.

Designerne og Unikt Håndarbejde

Se billederne fra fremstillingen af sølvsmykkerne nedenfor

Jeg mødte Mercedes på min første tur til Peru, hun har to smykkebutikker i Cusco, Peru. Hende lavede jeg en aftale med omkring import af deres håndlavede smykker.

Anden gang jeg var i Peru, indledte jeg også et samarbejde med Angelica. Hun har ligeledes lavet forretningen til et familieforetagende.

Værksted-Mercedes-bror-1000x700

Begge laver nogle utroligt unikke smykker og jeg ved, at jeg kan stole på dem. Mercedes’ bror sidder på værkstedet og designer smykkerne.

De lægger en stor ære i, at de er så unikke som muligt og passer på at, deres designs ikke bliver kopierede.

Hvis du har et specielt ønske om design og farver, kan smykkerne også laves på bestilling. Mange andre familiemedlemmer sidder på et andet værksted og tilpasser krystallerne, korallerne og skallerne, så de passer ned i indfatningerne på sølvet.

Det er et kæmpe stort stykke håndarbejde, og jeg blev endnu mere imponeret af det, efter jeg havde været ude på værkstederne og se smykkerne blive lavet. Unikt håndværk.

 

Familieforetagende

Smykkeforretning i Cusco

Begge deres forretninger er bygget op som et stort familieforetagende, hvor f.eks. Mercedes’ bror, Vicente, håndlaver alle smykkerne, og Mercedes samt hendes børn og niecer sælger dem via to forretninger i Cusco.

Jeg har fundet netop Mercedes pga. hendes utroligt unikke sølvsmykker med de mange spirituelle motiver, dekoreret med de skønneste krystaller.

Se billederne fra Mercedes’ værksted i Cusco: